Автомобілі Renault тепер збиратимуть у Запоріжжі / REUTERS

Найбільший український виробник легкових автомобілів "Запорізький автомобілебудівний завод" (ЗАЗ), що входить до структури Української Автомобільної Корпорації, запустив виробництво автомобілів Groupe Renault для українського ринку.

Читайте такожАвтовиробництво в Україні впало в травні у 4 рази

Про це повідомили в прес-службі підприємства.

Відео дня

"Перед початком проекту ЗАЗ пройшов масштабну модернізацію, щоб повністю відповідати міжнародним стандартам якості Groupe Renault. Система "Alliance Production Way" розгорнута на заводі та буде суворо управлятися для забезпечення українського ринку автомобілями міжнародного рівня якості", - йдеться в повідомленні.

Що сказали в ЗАЗ

За словами голови правління ЗАЗ Миколи Євдокименка, цей проект створить нові робочі місця і сприятиме розвитку вітчизняного автопрому.

"Локалізована збірка дозволяє нам залишатися в безпосередній близькості від наших клієнтів і адаптувати пропозицію і сервіс до потреб ринку", - цитує прес-служба Євдокименко.

Що повідомили в Groupe Renault Export

При цьому керуючий директор Groupe Renault Export Регіон Євразія Макс Місана зазначив, що український ринок має високий потенціал завдяки своєму місцю розташування й зростанню інтересу до нових автомобілів.

"Група Renault має сильні позиції в Україні та зберігає своє лідерство на ринку. Цей проект означає, що ми та наші партнери впевнені в тому, що бренди "зроблено в Україні" будуть на тому ж рівні якості, що й продукція інших заводів групи Renault", - цитує прес-служба Місана.

Довідка УНІАН

  • Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ, Запоріжжя) - найбільше автомобілебудівне підприємство України з повномасштабним виробництвом автомобілів, комплектуючих, штампуванням, зварюванням, фарбуванням, складанням.
  • Підприємство входить до Корпорації "УкрАВТО".
  • Корпорація "УкрАВТО" є генеральним імпортером і офіційним дилером понад 20 автомобільних брендів, володіє повним циклом власного виробництва.
  • Корпорація є власником контрольного пакету акцій ЗАТ "ЗАЗ". До структури корпорації входить понад 400 автосервісних підприємств у всіх областях України.