Триває процес бетонування майбутніх стін майбутнього перегону / фото КП "Київський метрополітен"

Будівництво гілки столичного метро на житловий масив Виноградар перейшло до активної фази.

Читайте такожМетро на Виноградар: будівельники показали гігантську машину для тунелів

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив на онлайн-брифінгу, відповідаючи на питання журналістів про те, яким чином проходить оновлення інфраструктури міста в умовах карантину.

Відео дня

"На Борщагівському шляхопроводі вже закінчили асфальтування трьох автомобільних смуг та тротуару в напрямку центру. Зараз там ще тривають інші роботи, а 1 вересня рух відкриють. Почали ремонтні роботи другої черги шляхопроводу в напрямку Окружної. І до вересня об'єкт повністю здамо в експлуатацію. Паралельно закінчують асфальтування проспекту Любомира Гузара. Його завершать до кінця цього тижня", - розповів він.

Крім того, за словами Кличка, триває ремонт проспекту Степана Бандери - там йде ремонт розв'язки на перетині з проспектом Героїв Сталінграда.

"Вже незабаром ми відкриємо рух по оновленої вулиці Покровській - однієї з найстаріших вулиць міста. Там ми асфальт замінили на міцну бруківку і повернули вулиці історичний вигляд. Незабаром закінчать та ремонт вулиці Золотоворітської та багатьох інших. Триває також будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу", - уточнив він.

Мер зазначив, що проінспектував роботи з будівництва метро на Виноградар. "Будівництво метро на Виноградар перейшло в активну фазу. Вчора я там був, перевіряв, що відбувається. Триває процес бетонування майбутніх стін перегону між станціями "Мостицька" і "Проспект Правди". Спочатку там вирили величезні котловани, де пролягатимуть шляхи метрополітену. Також триває будівництво вентиляційних шахт вздовж нових перегонів. А головне - будівельники почали останній етап підготовки тунелі-механізованого прохідницького комплексу. З його допомогою за півроку мають прокласти тунелі від майбутньої станції "Мостицька" до станції "Сирець". Роботи з будівництва нових станцій та перегонів метро на Виноградар тривають на всіх майданчиках", - зазначив Кличко.

За словами мера, представники "Київметробуду" запевнили його, що роблять все можливе, щоб в грудні 2021 року дві нові станції метро на Виноградар були відкриті.