Німеччина потребує українських фахівців / Ілюстрація REUTERS

Німецький Залізничний концерн Deutsche Bahn на своєму порталі опублікував оголошення про пошук в Україні електромонтерів контактної мережі для проектів електрифікації залізничної інфраструктури в Німеччині.

Про це повідомляє ЦТС.

Читайте такожЛітак із заробітчанами не випустили з України: понад сто пасажирів застрягли у "Борисполі" (відео)

Відео дня

Електромонтерам з України пропонують роботу з монтажу та ремонту компонентів контактної мережі по всій території Німеччини — «в нових регіонах і на свіжому повітрі».

Необхідний досвід роботи електромонтером контактної мережі 4, 5 або 6 розряду не менше 1 року. Обмежень за віком немає, а резюме приймають навіть українською або російською мовами.

Що пропонують

Потенційним претендентам пропонують офіційне працевлаштування, конкурентну заробітну плату, 39-годинний робочий тиждень, відпустку 30 робочих днів у році та інші опції.

Кого шукають

У Deutsche Bahn також оголосили про плани поповнити штат співробітників на 25 тис.фахівців. Серед основних професій, яких потребує Deutsche Bahn: машиністи, колійці, диспетчери, обслуговуючий персонал залізничного транспорту, IT-фахівці, станційні працівники, водії автобусів й т. ін.

Скільки надсилають додому українські заробітчани

За попередніми оцінками Національного банку України, у січні-червні 2020 року обсяг приватних переказів офіційними та неформальними каналами склав: в Україну з-за кордону-5365 млн дол. США в еквіваленті; з України за кордон - 246 млн дол. США в еквіваленті.

Як змінювалися суми переказів

З початку літа грошові перекази в Україну скоротилися на 8,5%. За 2019 рік українці перевели 12 мільярдів доларів.

Цього року очікувалося, що сума переказів буде значно меншою.