Бетонний завод забезпечуватиме будівельників матеріалами / фото facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

У Кременчуці на Полтавщині розпочали важливий етап підготовки до будівництва нового мосту через Дніпро.

Для нього монтують бетонний завод, який забезпечуватиме будівельників матеріалами, інформує Укравтодор.

"Потужність заводу – 160 м³ ущільненого бетону за годину. Все обладнання італійського виробництва. Завод має 4 силоси для приймання, зберігання та подачі цементу в дозатор бетонозмішувача. Загальна їх місткість – 400 тонн", - повідомили в агентстві.

Відео дня

Крім того, зі Стамбула до Кременчука вирушила нова партія техніки, в тому числі додаткові баржі та бурова установка для проведення робіт.

фото facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

Нагадаємо, новий міст в Кременчуці побудують за 3 роки. Це флагманський проект програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", який має не лише регіональне, а й національне значення.

Попри зростаючі потреби одного з найбільших індустріальних центрів країни, Кременчук досі має лише Крюківський міст, побудований майже 150 років тому. Найближчі до Кременчука автомобільні мости, які відповідають умовам сучасного руху, розташовані у радіусі 500 км.

Згідно із затвердженим проєктом, новий міст матиме 4 смуги руху і сполучатиметься з вуличною мережею Кременчука та трасою Н-08 Бориспіль – Маріуполь.

Раніше повідомлялось, що цього року за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" буде відремонтовано і побудовано 6500 км автомобільних доріг і 245 мостів.