Криклій розповів про хід боротьби з перевантаженими фурами на дорогах / фото УНІАН

До кінця 2020 року по всій території України будуть працювати 54 комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion ("Зважування в русі") для забезпечення захисту доріг від руйнування.

Читайте такожЗеленський доручив СБУ і МВС боротися з перевантаженими фурами на дорогах

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій за підсумками селекторної наради у президента, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

Відео дня

За словами міністра, на базі вагових комплексів також може бути запущена система автоматичного стягнення штрафів.

"Ми повинні захищати наші дороги. І максимально швидко та ефективно створювати дієві механізми габаритно-вагового контролю. З початку своєї роботи в міністерстві я кожен раз підкреслюю, як важливо забезпечити ефективне функціонування "Укртрансбезпеки", яка б оперативно виявляла і контролювала факти порушення габаритно-вагового контролю", - цитує прес-служба Криклія.

Міністр зазначив, що, за статистикою, Україна щороку витрачає близько 2 мільярдів гривень на те, щоб залатати дороги від ям, викликаних цими порушеннями.

"В першу чергу необхідно збільшити чисельність інспекторів "Укртрансбезпеки" і впровадити системи автоматичного контролю порушень. І ми над цим працюємо", - підкреслив Криклій.

Як повідомляв УНІАН, раніше Кабмін підтримав внесення змін до Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, завдяки чому буде встановлено 25 сучасних комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion (Зважування в русі) та оновлено 50 пересувних пристроїв для зважування.