Світовий банк виділить кредит на ремонт доріг Луганщини / фото УНІАН

Україна та Світовий банк домовилися про надання кредиту в розмірі 65 мільйонів доларів на оновлення дорожньої інфраструктури Луганської області в рамках реалізації нового проекту "Східна Україна: возз'єднання, відновлення і відродження".

Читайте такожВ "Укравтодорі" розповіли про хід відновлення доріг в Україні

Як передавати прес-служба Мінінфраструктури, надання цієї позики також погоджено Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Відео дня

"Завдяки програмі президента" велике будівництво "цього року ми оновлюємо рекордну кількість автодоріг - понад 6 тисяч кілометрів доріг державного та місцевого значення. Однак, звичайно, цього недостатньо, щоб повністю оновити всю дорожню мережу України, в тому числі на сході нашої країни, яка в результаті російської агресії постраждала найбільше. На це знадобиться не один річний бюджет країни", - цитує прес-служба міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Які дороги відремонтують

"В рамках проекту буде оновлено близько 183 кілометри автодоріг загального користування державного значення в Луганській області: Н-26 Чугуїв – Мілове; Р-66 КПП "Демино–Олександрівка" – Сватове – Лисичанськ – Луганськ; Т–13-02 КПП "Танюшівка" – Старобільськ – Бахмут", – йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, угоду про надання позики планується підписати до кінця цього року.

Що цьому передувало

Проект Державного бюджету на 2021 рік, передбачає збільшення витрат на дорожнє господарство на 16% - до 150 мільярдів гривень зі 129,3 мільярда гривень цього року.