Наступного року уряд планує продовжити програму "Велике будівництво" / фото УНІАН

Проект державного бюджету на 2021 рік, який на сьогоднішньому засіданні затвердив Кабінет міністрів, передбачає збільшення видатків на дорожнє господарство на 16% - до 150 мільярдів гривень зі 129,3 мільярда гривень цього року, а також закупівлю 100 пасажирських вагонів.

Читайте такожУ Зеленського представили проект нової дороги навколо Києва (карта)

Про це на брифінгу, присвяченому презентації проекту держбюджету повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Відео дня

"Порівнюючи з цим роком, передбачається зростання на 20,7 мільярда гривень. Крім прямих видатків державного бюджету, ми передбачаємо направлення значного обсягу державних гарантій саме на цю сферу. Загальні видатки на дорожнє господарство мають досягти 150 мільярдів гривень", - сказав він.

На що саме підуть гроші з держбюджету

"Передбачається закупівля 100 пасажирських вагонів (на це передбачено 3,3 мільярда гривень - УНІАН), передбачається модернізація та електрифікація ділянки "Житомир - Новгород-Волинський" (528 мільйонів гривень) і електрифікація ділянки "Черкаси - станція імені Тараса Шевченка" (195 мільйонів гривень). Це дасть змогу суттєво покращити сполучення між цими містами та містом Київ", - додав Марченко.

Що цьому передувало

  • На сьогоднішньому засіданні уряд затвердив проект держбюджету на наступний рік, який передбачає дефіцит у 6% ВВП.
  • З березня поточного року в країні реалізується програма "Велике будівництво", в рамках якої відновлюється дорожня інфраструктура, а також споруджуються соціальні об'єкти.