фото BMW

Німецький автовиробник BMW підтвердив, що підготовка до серійного виробництва електричного кросовера BMW iX3 йде за планом і показав на фотографіях процес складання тестових екземплярів моделі в Китаї.

Читайте такожBMW готує новий кросовер, який стане найпотужнішим автомобілем марки

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Передсерійні BMW iX3, необхідні для тестування та сертифікації з боку регулюючих органів, збираються в Китаї з середини минулого року. За цей час зі складальної лінії з'їхало понад 200 електромобілів, які брали участь у тест-драйвах на китайських дорогах. За результатами цього тестування інженери внесли фінальні штрихи до конструкції та налаштувань моделі. Наприклад, лише за останні чотири тижні тестові електромобілі проїхали 7700 кілометрів, а розробники провели 340 годин тестів", - йдеться в повідомленні.

фото BMW

Зазначається, що серійне виробництво електрокросоверів BMW iX3 стартує наприкінці літа на потужностях спільного підприємства BMW Brilliance Automotive (BBA), при цьому перші замовники отримають свої екземпляри вже до кінця 2020 року.

"Цікаво, що ДВЗ-версії BMW X3 і повністю електричні BMW iX3 будуть збирати на одній виробничій лінії, що дозволить гнучко варіювати обсяги виробництва необхідних конфігурацій у разі несподіваної зміни попиту. Модель стане першим автомобілем бренду, яка буде пропонуватися одразу в чотирьох версіях: бензиновій, дизельній, гібридній та повністю електричній", - підкреслює видання.

фото BMW

Зазначимо, що серійний електромобіль BMW iX3 отримає оновлену платформу BMW eDrive п'ятого покоління, яка відрізняється на 30% покращеним співвідношенням потужності до маси (з 2021 року вона з'явиться в BMW i4 і BMW iNEXT). Потужність електродвигуна становить 210 кВт (286 к.с.), крутний момент - 400 Нм, буде використовуватися класичний для бренду задній привід. Батареї місткістю 74 квт забезпечить запас ходу 440 км вимірювального циклу WLTP.

Раніше повідомлялося, що електричний кросовер BMW iX3 буде збиратися виключно в Китаї, після цього зібрані електромобілі буде експортувати до Європи та США.