З початку року перевірили понад 50 тисяч транспортних засобів / фото УНІАН Володимир Гонтар

За період з січня по вересень 2020 року інспектори Державної служби з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека") нарахували майже 100 млн грн плати за перевантаження.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури з посиланням на главу відомства Владислава Криклія.

Читайте такожМинулого тижня далекобійникам виписали мільйонні штрафи за перевантажені фури

Відео дня

"Протягом січня-вересня 2020 року інспекторами «Укртрансбезпеки» у співпраці з Нацполіцією було перевірено понад 500 тис.транспортних засобів, складено близько 10,5 тис. актів порушень габаритно-вагових параметрів та нараховано майже 100 млн грн плати за перевантаження", - цитує Криклія прес-служба.

З 28 вересня по 4 жовтня було перевірено понад 18 тис.транспортних засобів, складено 301 акт порушення габаритно-вагових норм та нараховано понад 3 млн грн плати за перевантаження.

Найбільше плати за перевантаження нараховано в Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

Відзначається, що найбільшим порушником габаритно-вагових норм стало авто Scania на автодорозі М-03 з перевантаженням на 19%. Загальна вага транспортного засобу склала 52,42 тонни при нормі 44 тонни. Нараховано плату за перевантаження – 191,16 євро.

Боротьба з перевантаженням

  • 23 червня 2020 року президент України Володимир Зеленський вирішив звернутися до далекобійників з попередженням щодо штрафів за перевантажені фури.
  • 26 червня 2020 року Зеленський зазначив, що за дотриманням габаритно-вагових норм при завантаженні транспортних засобів на українських дорогах стежитиме Нацполіція і Служба безпеки України.
  • 9 липня 2020 року в Євросоюзі затвердили нові вимоги до оплати праці далекобійників та умови для відпочинку водіїв вантажівок.
  • До кінця 2020 року по всій території України працюватимуть 54 комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion («зважування в русі») для забезпечення захисту доріг від руйнування.
  • На базі вагових комплексів також може бути запущена система автоматичного стягнення штрафів.
  • Кабінет Міністрів України доручив Міністерству фінансів спільно з Державною фіскальною службою, Міністерством інфраструктури та Державною службою з безпеки на транспорті з 1 липня по 30 вересня цього року забезпечити проведення посилених заходів перевірки товарно-транспортних накладних з перевезення вантажів автотранспортом (за місцем здійснення діяльності вантажовідправника).
  • За січень-серпень 2020 року інспектори Державної служби з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека") нарахували 81 млн грн плати за перевантаження.