Головні розпорядники звітуватимуть про досягнення поставлених цілей / Фото УНІАН, Володимир Гонтар

Кабінет міністрів України планує протягом наступних трьох років виділити на будівництво та утримання автомобільний шлях 240,6 млрд грн з державного бюджету.

Як повідомила прес-служба Міністерство фінансів, про це розповів заступник міністра Денис Улютін з посиланням на прийняту урядом бюджетну декларацію на 2022-2024 роки.

Читайте також"Велике будівництво": частина Дороги єдності на Тернопільщині вже з новим асфальтом

Відео дня

"Протягом 2022-2024 років держава планує витратити 240,6 млрд грн на розвиток і утримання мережі автомобільних доріг державного та місцевого значення, комунальних доріг та забезпечення безпеки дорожнього руху", - цитує прес-служба Улютіна.

За його словами, головний розпорядник бюджетних коштів за цим напрямком "Укравтодор" планує, що це дозволить побудувати, реконструювати та відремонтувати близько 43 тис.км доріг державного значення і 119 тис. км доріг місцевого значення.

"Завдяки цьому кількість дорожньо-транспортних пригод має скоротитися орієнтовно на 7%. Головні розпорядники звітуватимуть про досягнення поставлених ними цілей, що дозволить кожному громадянину оцінити їх ефективність", - зазначив Улютін.

Бюджетна декларація

Кабінет міністрів 31 травня 2021 року схвалив бюджетну декларацію на 2022-2024 роки.

Документ містить загальні показники доходів і фінансування держбюджету, загальні граничні показники видатків держбюджету, розмір мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму та інші цілі державної політики.