Вартість проїзду залежатиме від маси автомобіля / фото depositphotos.com

Кабінет Міністрів затвердив максимальний розмір разової плати за проїзд автомобільною дорогою загального значення, побудованою на умовах концесії.

Відповідну постанову було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.

Читайте такожВ "Укравтодорі" розповіли про плани ремонту доріг на 2021 рік

Відео дня

Так, для мотоциклів з коляскою і без неї, а також для легкових автомобілів, легкових автомобілів з причепами, мікроавтобусів з кількістю пасажирів до 10 осіб, а також вантажних автомобілів з максимальною масою до 3,5 тонн встановлюється ставка в 0,023 євро за кожен кілометр відстані.

Для вантажних автомобілів з максимальною масою від 3,5 до 12 тонн, автопоїздів з максимальною масою до 12 тонн, автобусів з кількістю пасажирів від 10 до 29 осіб і максимальною масою до 12 тонн – 0,045 євро за кожен кілометр.

Для вантажних автомобілів і автопоїздів з максимальною масою понад 12 тонн, автобусів з кількістю пасажирів понад 29 осіб і максимальною масою понад 12 тонн – 0,133 євро за кожен кілометр.

Хронологія подій

У жовтні Міністерство інфраструктури назвало перші шість доріг загальною протяжністю 1,5 тис.км, які були відібрані для реалізації пілотних проектів програми державно-приватного партнерства в дорожній сфері.