Зараз київське метро закрито для пасажирів / фото УНІАН

Влада Києва готова відкрити метро одразу після відповідного рішення уряду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міський голова Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

"Що стосується метро, ми готові будемо відновити його роботу, як тільки уряд дозволить це зробити. Поки метрополітен не перевозив пасажирів, у ньому тривали і продовжуються всі необхідні роботи з утримання інфраструктури, це заміна рейок, шпал, ремонти ескалаторів, вагонів, оновлення вентиляційного обладнання та інші",- сказав мер столиці.

Читайте такожКиїв стоїть у заторах: яка ситуація на столичних дорогах вранці у п'ятому ятницю (карта)

Також, за словами Кличка, почалися роботи по програмі доступності на станціях метро "Лук'янівська" та "Сирець".

"Зокрема, там передбачено облаштування тактильних смуг, навігації та заміна вхідних груп для вільного доступу маломобільних громадян", - повідомив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, 13 травня Кличко закликав уряд дати дозвіл на відновлення з 25 травня роботи столичного метрополітену в звичайному режимі. За його словами, коли все більше людей після пом'якшення карантину з 11 травня повертаються на роботу, в місті відбувається транспортний колапс.

Читайте такожКористуватися метро можна буде тільки за крайньої потреби - Кличко

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що відновлення міжміських пасажирських перевезень і роботи метро відбудеться після переходу до адаптивного карантину і дотримання епідеміологічної дисципліни. За його словами, 22 травня карантин буде продовжено з поступовим переходом до адаптивної моделі локалізації COVID-19, а вже потім розглядатиметься питання про відновлення пасажирського сполучення між містами і роботи метро.

14 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що не бачить проблеми з відкриттям метро в Києві з 25 травня за умови дотримання всіх необхідних критеріїв.