Поромну переправу в порту "Чорноморськ" хочуть здати в концесію / фото УНІАН

Міністерство інфраструктури України має намір запустити конкурс концесії поромної переправи в порту "Чорноморськ" на початку 2021 року.

Читайте такожХерсонський порт Офіційно передали в концесію - Кріклій

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій в ході підписання концесійного договору з компанією QTerminals.

Відео дня

За словами Криклій, для порту концесія означає не тільки стабільний розвиток і робочі місця для людей, а й добробут всього міста та регіону.

"Сьогодні ми підходимо до третього концесійного проекту. Сьогодні оголошується конкурс на підготовку техніко-економічного обґрунтування та відбір консультанта для концесії поромної переправи в порту" Чорноморськ ". Тому за цей рік повинні виконати роботу, щоб на початку наступного року запустити конкурс на цей концесійний проект ", - сказав Криклій.

Глава відомства зазначив, що за попередніми підрахунками планується залучити від 150 мільйонів гривень інвестицій.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство інфраструктури підписало договір про передачу компанії з Катару QTerminals в концесію спеціалізованого миколаївського морського порту "Ольвія".

Довідка УНІАН. Морський торговельний порт "Чорноморськ" - універсальний міжнародний порт, один з найбільших на Чорному морі. На підприємстві діють спеціалізовані термінали та комплекси, які дозволяють перевантажувати наливні, навалочні та генеральні вантажі. 29 причалів порту здатні приймати судна вантажопідйомністю до 100 тисяч тонн.