В "Укрзалізниці" прострочений капремонт 40% локомотивів / фото УНІАН

У акціонерної компанії "Укрзалізниця" прострочений капітальний ремонт близько 40% локомотивного складу і спостерігається плачевний стан контактного проводу.

Читайте також"Укрзалізниця" планирует масштабне оновлення вагонів

Про це повідомив глава компанії Володимир Жмак у своєму Telegram-каналі.

Відео дня

"Вихідні дні в УЗ пройшли неспокійно: загоряння локомотива на одному з перегонів у Львівській області та загоряння списаного вагона в Маріуполі. Зараз досліджуються всі обставини даних випадків. Попередньо аналізуючи причини, я вже можу сказати про прострочення капітального ремонту близько сорока відсотків локомотивного складу", - написав він.

Також Жмак зазначив плачевний стан контактного проводу (через пошкодження якого на Львівській залізниці рух поїздів зупинився на півтори години) та незадовільний фінансовий стан УЗ.

Що цьому передувало

  • Уряд опрацьовує бюджетні програми на 2021 рік з оновлення пасажирського рухомого складу та модернізації інфраструктури "Укрзалізниці".
  • Йдеться про програму оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів, що передбачає виділення 3,3 мільярда гривень на закупівлю 100 пасажирських вагонів, а також про програму "Модернізація залізничної інфраструктури" на суму 1,2 мільярда гривень.

Довідка УНІАН

  • "Укрзалізниця" є акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі.
  • Компанія входить до переліку держпідприємств, що не підлягають приватизації.
  • Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, що здійснюються усіма видами транспорту.
  • За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії.