Нинішній, 2020-й, рік запам'ятається одеситам як рік закінчення будівництва велопішохідної естакади. Ця споруда дозволила з'єднати дві частини знаменитої Траси здоров'я в єдиний маршрут довжиною 15 кілометрів.

19 червня в Одесі урочисто відкрили велопішохідну естакаду на 10 станції Великого Фонтану. На відкритті був присутній мер Одеси Геннадій Труханов, який подякував усім причетним до створення естакади.

Відео дня

Читайте такожАльтернативна дорога в Одеський порт буде платною – АМПУ

Незважаючи на, здавалось би, легкість, побудована естакада – це складна інженерна та архітектурна споруда, особливо враховуючи специфіку місцевості. Саме тому роботи почалися з проведення масштабних укріплювальних і протизсувних робіт. Протягом двох років будівельники вдень і вночі зводили цю конструкцію.

«Все, що ми робимо, – для Одеси й одеситів. Ми взялися за ту роботу, яку не робили десятиліттями – благоустрій Траси здоров'я. Ми облаштували пішохідні доріжки, встановили освітлення, встановили туалети. Від самого початку ми розуміли, що будівництво естакади – дуже амбітний проект. Як мінімум тому, що на середній терасі ніколи не було велопішохідної зони, виконаної в такій якості. Але ми взялися за нього й успішно реалізували», - сказав мер Одеси Геннадій Труханов.

На час будівництва міська влада не закривала популярний пляж на 10-й станції Великого Фонтану: одеситам і гостям міста був забезпечений безперешкодний доступ до моря.

«Ми не зупиняємося на досягнутому, роботи будуть продовжені. Ми хочемо, щоб одеська Траса здоров'я стала місцем об'єднання спортсменів з усієї України», - наголосив Геннадій Труханов.