1 червня в Україні запрацювала система автоматичної фіксації порушень ПДР \ фото УНІАН

Міністерство внутрішніх справ відправляє перші "листи щастя" щодо перевищення швидкості, що зафіксовані відеокамерами системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Читайте такожПлати, а потім оскаржуй. "Листи щастя" для водіїв повернуть після карантину

Про повідомляється на сторінці МВС у Facebook. "Листи щастя відправляються до своїх власників. Перші 2400 адмінпостанов відправляються до "Укрпошти" і невдовзі їх отримають порушники швидкісного режиму", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У МВС нагадали, що дізнатися про факт фіксації порушення можна на офіційних сайтах МВС та Головного сервісного центру МВС у "Електронному кабінеті водія"; від листоноші, який доставляє постанову за місцем реєстрації правопорушника; від представників Державної прикордонної служби України, які вручають постанову при перетині кордону – іноземцям та особам без громадянства, які ввозили транспортний засіб на територію України, зареєстрований за її межами.

Як повідомляв УНІАН, з 00:01 1 червня в Україні запрацювала система автоматичної фіксації порушень ПДР.

Перші 45 камер встановлено в місті Києві та на автомагістралях Київської області у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

Наступні 5 камер автоматичної фіксації порушень ПДР встановлять у Львівській області.

У подальшому відеокамери поступово будуть встановлюватись по всій Україні, на автомагістралях – за рахунок держави, у містах та ОТГ – за рахунок місцевих бюджетів.

Наразі в автоматичному режимі фіксуються лише факти перевищення швидкості. Фактом порушення є перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км/год (+2 км/год - додатковий бонус на похибку вимірювального приладу «Каскад», узагалі ДСТУ дозволено похибку для такої категорії приладів до ±3 км/год).

Розмір штрафів становить: 255 грн - у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год але не більше 50 км/год; 510 грн - при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш як на 50 км/год. Штраф зменшується на 50 відсотків, якщо його сплачено протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.

Протягом року система почне фіксувати і інші порушення ПДР – проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху, порушення правил зупинки та стоянки, виїзд на смугу зустрічного руху, виїзд на смугу для маршрутних транспортних засобів, рух тротуарами чи пішохідними доріжками.