За добу далекобійників оштрафували майже на півмільйона гривень / фото УНІАН

За останню добу інспектори Державної служби з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека") нарахували 432 тисячі гривень плати за перевантаження.

Читайте також: "Ви, хлопці, - засранці": Зеленський звернувся до далекобійників, які не зважують фурі (відео)

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури з посиланням на главу відомства Владислава Криклія.

Відео дня

"За останню добу, 13 липня, інспекторами "Укртрансбезпеки" у співпраці з Нацполіцією було перевірено ще 4336 вантажівок, складено 55 актів порушення габаритно-вагового контролю та нараховано понад 432 тисячі гривень плати за перевантаження", - цитує прес-служба Криклія.

Зазначається, що до роботи залучено 32 пункту габаритно-вагового контролю (ГВК), з них у цілодобовому режимі працюють 15.

Повідомляється, що найбільшим порушником габаритно-вагових норм за останню добу стало авто МАN компанії "ГАРИЛИТ" з перевантаженням на 14% на автодорозі М-06. Загальна вага транспортного засобу становила 25,1 тонни при допустимій нормі у 22 тонни. Нарахована плата за проїзд - 256 євро.

Як повідомляв УНІАН, до кінця 2020 року по всій території України будуть працювати 54 комплексу автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion ("Зважування в русі") для забезпечення захисту доріг від руйнування.

На базі вагових комплексів також може бути запущена система автоматичного стягнення штрафів.

Кабінет міністрів України доручив Міністерству фінансів спільно з Державною фіскальною службою, Міністерством інфраструктури та Державною службою з безпеки на транспорті з 1 липня по 30 вересня цього року забезпечити проведення посилених заходів перевірки товарно-транспортних накладних з перевезення вантажів автотранспортом (за місцем здійснення діяльності вантажовідправника).