Ілюстрація REUTERS

На Столичному шосе у Києві зафіксовано рекордний штраф у 6,5 тисяч євро для водія вантажівки, який перевищив дозволену вагу на 21,84 тонни.

Про це повідомляється на сторінці Департаменту транспортної інфраструктури КМДА у Facebook.

"Загальна вага порушника - 61,84 тонни, що на 21,84 тонни більше дозволеної. Маршрут вантажівки мав пролягати з Київської області на Полтавщину", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВодіям фур виписали штрафів на 54 тисячі євро через перевантаження

У відомстві нагадали, де можна пройти контрольне зважування: "Комплекси габаритно-вагового контролю працюють в цілодобовому режимі на всіх в'їздах у столицю: тридцять шостий км. траси Київ-Чоп, сьомий км. траси Київ-Одеса, с. Проліски по вул. Броварський, на перетині вул. Кільцева і Р. Барського і на Столичному шосе.

Як повідомляв УНІАН, 23 червня 2020 року президент України Володимир Зеленський вирішив звернутися до далекобійників з попередженням щодо штрафів за перевантажені фури.

26 червня 2020 року Зеленський зазначив, що за дотриманням габаритно-вагових норм при завантаженні транспортних засобів на українських дорогах буде стежити Нацполіція та Служба безпеки України.

9 липня 2020 в Євросоюзі затвердили нові вимоги до оплати праці далекобійників і умови для відпочинку водіїв вантажівок.