"Укравтодор" вже відновив 2022 кілометри доріг / фото УНІАН

В Україні на цей час вже відновлено 2022 кілометри доріг державного та місцевого значення.

Читайте такожПроект бюджету-2021: видатки на дороги збільшать до 150 мільярдів гривень

Про це передає прес-служба "Укравтодору" на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"У верхньому шарі покриття Служби автомобільних доріг "Укравтодору" завершили влаштування 2022 кілометри доріг, ще 800 кілометрів доріг - виконані у вирівнюючому шарі. Пристрій верхнього шару - фінішний етап ремонту дороги. До цього на відремонтованих ділянках зняли старий асфальт, замінили основу дорожнього покриття й поклали 1-2 шари дорожнього покриття. Це найдорожчі й найважчі етапи поточного середнього і капітального ремонтів", - йдеться в повідомленні.

Найближчі плани "Укравтодору"

У прес-службі зазначили, що на черзі нанесення розмітки, влаштування узбіч та зупинок, встановлення дорожніх знаків і бар'єрного огородження.

"Після цього відбувається перевірка якості робіт й за відсутності зауважень - ділянки здаються в експлуатацію. Зафіксовані недоліки підрядники зобов'язані виправляти своїм коштом", - йдеться в повідомленні.

Області-лідери з ремонту доріг

Зазначається, що серед лідерів за темпами робіт: Закарпатська область - 223,5 кілометра, Харківська область - 221,2 кілометра, Запорізька область - 168,8 кілометра, Сумська область - 149,9 кілометра, Луганська область - 133 кілометри, Львівська область - 130,1 кілометра.

"Зараз роботи вже виконуються на 4 тисячах кілометрів доріг державного значення. На 70% з них вже влаштований створено шар. Планується, що до кінця року показник відновлених доріг становитиме 4200 кілометрів", - йдеться в повідомленні.

Що цьому передувало

  • Цього року на будівництво доріг державного значення в Україні виділять 85 мільярдів гривень, на дороги місцевого значення - 22 мільярди гривень.