Гроші фонду боротьби з коронавірусом підуть на дороги / фото УНІАН

Верховна Рада України взяла за основу законопроект, що дозволяє використовувати кошти спеціального фонду державного бюджету з боротьби з коронавірусом на будівництво і ремонт автодоріг.

Читайте такожДороги в Україні можна буде реконструювати без отримання дозволів

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного законопроекту №3509 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» у першому читанні проголосували 274 народних депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Відео дня

Як зазначив заступник голови Комітету з питань бюджету Олександр Трухін, пропоновані зміни розширюють напрямки використання коштів стабілізаційного фонду, а пріоритет і напрямки використання цих коштів буде визначати тільки уряд.

«Законопроект передбачає можливість направлення коштів стабілізаційного фонду, створеного у складні для держави часи, на поліпшення транспортного сполучення, будівництво і реконструкцію, капітальний і поточний ремонт автомобільних доріг», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до закону про держбюджет на 2020 рік, згідно з яким був створений спецфонд боротьби з коронавірусом об'ємом 64,7 млрд грн.