У Мінінфраструктури вирішили серйозно скоротити смертність на дорогах / фото УНІАН

Міністерство інфраструктури планує через 4 роки зменшити на 30% аварійність і смертність на українських дорогах, а до кінця 2030 року - на 50%.

Читайте такожВ Україні хотят цього року Встановити ще 220 камер автофіксації

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в ході зустрічі в форматі "держава-to-бізнес" під гаслом "Безпека має значення".

Відео дня

"Наша мета - за 4 роки зменшити на 30% аварійність і смертність на дорогах, а до кінця 2030 - на 50%. Це захист понад 1,5 тисячі людських життів й уникнути травм понад 15 тисяч людей", - сказав він.

Криклій зазначив, що, за підрахунками Світового банку, Україна втрачає 2% потенційного ВВП через те, що у нас гинуть і травмуються люди в результаті ДТП.

За його словами, цифрові дороги і інтелектуальні транспортні системи повинні стати основою для підвищення безпеки на дорогах.

"Також необхідно побудова сучасної інфраструктури безпеки і довгострокова кампанія зі зміни рівня ставлення суспільства до безпеки руху", - сказав міністр.

Він зазначив, що цього року планується багато зробити для підвищення безпеки руху.

"Будується 26 кільцевих розв'язок в місцях концентрації ДТП. Також встановлюється 76 демпферних систем і облаштовується 887 пішохідних переходів з автономним освітленням", - сказав Криклій.

Що цьому передувало

  • Раніше Міністерство інфраструктури запустило на сервісі відкритих даних транспортної галузі розділ, який містить актуальну інформацію щодо підвищення безпеки дорожнього руху в різних областях України.