У Запоріжжі створили відеомодель залізничного шляхопроводу, який приєднають до магістралі через Дніпро / фото facebook.com/sad.zp.com.ua

У Запоріжжі розпочалося активне будівництво залізничного шляхопроводу, який стане частиною Автотранспортної магістралі через Дніпро. 

Служба автомобільних доріг області для наочної демонстрації результатів будівництва створила відеомодель, де показала, як приблизно виглядатиме проїзд транспорту під залізницею. Роботи тривають в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Споруда №18, а саме таку технічну назву отримав шляхопровід, проходитиме над заїздом на вантовий міст з боку вулиці Тюленіна.

"Наразі на споруді №18 виконуються роботи з розробки ґрунту котловану проміжної опори №1, а також виконується віброзанурення шпунтових паль на проміжній опорі №2", – інформує на сторінці у Facebook САД Запорізької області. 

Автотранспортна магістраль через Дніпро у Запоріжжі — це магістраль безперервного руху довжиною понад 9 км, яка складається з 6 транспортних розв’язок, у складі яких 26 штучних споруд, в тому числі два позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху.

Офіційно проїзд верховою частиною вантового мосту відкрив президент 22 січня, у День Соборності України.

Нагадаємо, раніше координатор програми "Велике будівництво" і заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів, що за 2021 рік в Україні було збудовано та відновлено 250 мостів.