Посвідчення водія відправлятимуть "Укрпоштою" ще до трьої країн Європи / фото УНІАН, Андрій Скакодуб

Відсьогодні, 20 листопада, сервіс міжнародної доставки посвідчення водія став доступним для українців у Чехії, Німеччині та Італії. Раніше ця послуга була доступна лише на території Польщі.

Як повідомляє прес-служба Головного сервісного центру МВС, щоб скористатися послугою, необхідно зайти в електронний кабінет водія, вказати причину обміну посвідчення, обрати міжнародну доставку та сплатити послугу. Після опрацювання заявки документ відправлять "Укрпоштою". 

Зазначається, що загальна вартість послуги становитиме орієнтовно 1300 гривень. 

Відео дня

"Ця опція актуальна для тих осіб, які хочуть обміняти своє посвідчення отримане вперше на 2 роки, загубили чи пошкодили документ, або змінили персональні дані", - йдеться в повідомленні.

Водійське посвідчення - останні новини 

Як повідомляв УНІАН, із жовтня 2023 року українці можуть онлайн замовити обмін посвідчення водія з доставкою за межі країни. Цей сервіс став доступним для осіб, які проживають у Польщі. Термін міжнародної доставки становить близько 15 днів. Орієнтовна вартість посвідчення водія - 311 грн за бланк та адмінпослугу. Логістичні витрати поштовим перевізником за кордон складатимуть - 960 грн.

У листопаді в державному застосунку "Дія" вдосконалили послугу заміни посвідчення водія. Так, українці можуть замовити доставку посвідчення водія кур’єром або на відділення "Укрпошти" в "Дії". Послуга доступна як для водіїв-новачків, так і для автовласників, які хочуть змінити пластикове посвідчення.

Вас також можуть зацікавити новини: