У планах включення України в маршрути Шовкового шляху /фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» в січні-травні 2020 року, порівняно з аналогічним періодом 2019 року, вдвічі збільшила обсяги контейнерних перевезень.

Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«За підсумками 5 місяців 2020 року з території України у складі контейнерних поїздів було перевезено 109 440 ДФЕ (контейнерів у двадцятифутовому еквіваленті). Це вдвічі більше, ніж було перевезено вантажів у січні-травні минулого року, і 60% від усього обсягу контейнерів, які були перевезені по території України різними видами транспорту», - цитує прес-служба Криклія.

Відео дня

Читайте такожУкрзалізниця "випускає" на маршрути ще півсотні електричок у кількох напрямках

За словами міністра, Україна зацікавлена у збільшенні транзиту вантажів по залізниці з Китаю в країни Західної Європи, включенні України в маршрути Шовкового шляху і в прямому міжнародному сполученні КНР-Україна.

Довідка УНІАН. «Укрзалізниця» - акціонерна компанія, 100% акцій якої належать державі. Українська залізниця забезпечує понад 80% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.

Як повідомляв УНІАН, у січні територію України вперше перетнув транзитний контейнерний поїзд з Китаю в Польщу.

12 червня 2020 року було оприлюднено інформацію про те, що «Укрзалізниця» у квітні-травні 2020 року почала катастрофічно втрачати доходи від вантажних перевезень.