В аеропорту Херсона завершується 'Велике будівництво' злітно-посадкової смуги

У міжнародному аеропорту "Херсон" фінішує реконструкція злітно-посадкової смуги, яка стартувала там у вересні цього року.

Аеродром оновлюють за програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомила прес-служба Херсонської ОДА.

Для реалізації цього проекту задіяно 120 працівників та 100 одиниць спецтехніки.

Відео дня

На об’єкті підрядник провів фрезерування старого покриття злітно-посадкової смуги, влаштував вирівнюючий шар асфальтобетону та армуючий прошарок із композитного синтетичного матеріалу, а також нижній шар покриття із дрібнозернистого асфальтобетону.

"Для реалізації цього проекту компанією розроблено спеціальний склад асфальтобетону, який забезпечить новому покриттю підвищену стійкість до деформацій", - розповіли в ОДА.

В аеропорту Херсона завершується 'Велике будівництво' злітно-посадкової смуги

Крім цього, злітно-посадкову смугу було подовжено до 2600 метрів та розширено до 60 метрів. Для цього підрядник демонтував старі плити, після чого влаштував підстильний шар з піску та розділяючий прошарок з геотекстилю, основу зі щебенево-піщаної суміші С-5 та чорного щебеню, а також нижній шар із крупнозернистого асфальтобетону завтовшки 10 см та 8 см верхнього шару.

В аеропорту Херсона завершується 'Велике будівництво' злітно-посадкової смуги

Зараз на об’єкті тривають роботи із влаштування покриття на смугах знепилення, а також розпочато нанесення розмітки.

"Разом із новою злітно-посадковою смугою аеропорт "Херсон" отримає можливість приймати літаки Boeing 737-800, 737-900, Airbus 321, що дозволить збільшити пасажиропотік", - зазначили в облдержадміністрації.

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський повідомив, що в рамках ініційованої ним програми "Велике будівництво" планується створити новий аеропорт міжнародного значення на Закарпатті, між Ужгородом та Мукачевом, та два нові аеропорти на сході України.