Міст, розташований на км 27+151 траси О-02-12-04 Вендичани-Чернівці-Томашпіль, відремонтують до кінця цього року в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомила Вінницька ОДА.

Міст розташований поблизу селища Чернівці Могилів-Подільського району. Під час обстеження мосту інженери Служби місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області виявили дефекти опор, прогонових будов та мостового полотна.

Відео дня

"Недоліки суттєво впливають на безпеку руху транспортних засобів та пішоходів, а також на несучу здатність конструкцій мосту", - зазначив керівник ОДА Сергій Борзов.

За його словам, на мосту проведуть поточний середній ремонт за рахунок коштів Державного дорожнього фонду. Подібні роботи на об’єкті пройдуть вперше за більш ніж 50 років.

Там вже провели армування пішохідної зони, виконали гідроізоляцію накладної монолітної плити та змонтували бордюрний камінь пішохідної зони на одній стороні проїзної частини.

До кінця року мостобудівники відремонтують нижню частину опори шляхом бетонування зруйнованих частин, відремонтують прогонові плити перекриття, замінять перильне огородження, відремонтують тротуарні плити та влаштують бар’єрне огородження прогонової будови та на під’їздах.

Нагадаємо, раніше координатор програми "Велике будівництво", заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко розповів, що у 2021 році по всій Україні буде відремонтовано та побудовано 6 500 км доріг європейської якості та 150 мостів.