На Буковині розпочався ремонт автомобільної дороги Т-26-08 "Сторожинець – КПП "Красноїльськ" у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Буде відновлено 29 кілометрів шляху до кордону з Румунією.

Як повідомляє Чернівецька ОДА, це буде перший ремонт цієї дороги за 30 років. 

За даними Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, велика дорожня техніка вже працює на виїзді міста Сторожинець. Дорожники почали фрезерувати старе зношене покриття. 

Відео дня

Проектом ремонту передбачено зняття старого покриття, підсилення основи дороги, влаштування водовідведення з проїзної частини, ремонт мостів та водопропускних труб, укріплення узбіч. Також тут укладуть два шари асфальтобетону, встановлять елементи безпеки руху, нанесуть розмітку.

Нагадаємо, що програма Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво" спрямована не лише на вирішення проблеми внутрішніх перевезень, а й на розвиток транзиту й міждержавних відносин. Так, у 2020 році було відремонтовано 150 км доріг, які ведуть до міжнародних пунктів пропуску. А за 2021-2022 роки буде оновлено понад 600 км таких доріг. Крім того, в межах "Великого будівництва" відкриваються нові пункти пропуску на українських кордонах.