Зеленський звернувся до далекобійників щодо штрафів за перевантажені фури / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський вирішив звернутися до далекобійників щодо штрафів за перевантажені фури.

Голова держави зняв відповідний відеоролик, де назвав їх "засранцями", пише ТСН. Він опублікував про це відеоролик, який надіслав у чат далекобійників у Viber.

Читайте такожВ Україні запустили перші два пункти зважування фур в русі

Відео дня

У ньому Зеленський звернув особливу увагу на те, що водії намагаються обійти перевантаження, аби не сплачувати за це відповідний штраф.

"Ми робимо "Велике будівництво" в країні, будуємо дороги, думаємо, як побудувати все згідно плану, як все встигнути. Але є різні водії, які їздять перевантажені, у яких своя робота. Яким все одно, що держава витрачає на 1 кілометр доріг приблизно 1 мільйон доларів.Ми вирішили побороти цю проблему. Домовилися з СБУ, з Нацполіцією та Державтоінспекцією. Давайте зробимо пропускні пункти, щоб не було перевантажів, але все одно якось вони об'їжджають. Виявилось, що вони створили групу "ГВК Ваговий контроль", у якій попереджають, де можна їхати, а де є контроль. ... Хотів би вам сказати, що ви, хлопці, засранці", – сказав Зеленський.

Він попросив водіїв якщо не допомагати, то хоча б не заважати.

"Бо все одно ми всі чати знайдемо і вас також знайдемо. І буде боляче", – підсумував Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня, фура зруйнувала проліт мосту через Олексіївську затоку біля Нікополя. Заїзд на цей міст був дозволений лише транспортним засобам вагою менш як 10 тонн, а вага фури – близько 35 тонн.

Станом на 6 червня за перші п'ять днів роботи камери автоматичної фіксації перевищення швидкості на дорогах в Києві зафіксували 200 тисяч порушень.