Зеленський збирається "змінити систему заради майбутнього" / фото hochu.ua

Шоумен Володимир Зеленський, який сьогодні подав документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатом у президенти України, заявив, що йде на один термін та розповів, що його першим законопроектом, у разі обрання, стане проект закону «Про народовладдя».

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у передвиборчій програмі Зеленського, яку він сьогодні презентував на брифінгу журналістам.

Читайте такожЗеленський провів зустріч з послами країн ЄС щодо своїх президентських амбіцій

Відео дня

«Одразу хочу запевнити – іду на один термін, щоб змінити систему заради майбутнього. Торгувати принципами, репутацією, країною заради збереження влади не стану. Буду чесним та відданим Україні та передам її в руки нового покоління політиків», - йдеться в документі.

У програмі нагадується, що саме воля народу, висловлена на референдумі 1 грудня 1991 року – народила Україну як державу.

«З того часу в нас не було референдумів, на яких народ би щось вирішував. Мій перший законопроект: «Про народовладдя». У ньому ми разом закріпимо механізм, за яким тільки народ України буде формувати основні завдання для влади через референдуми та інші форми прямої демократії. В сучасній Україні це повинно відбуватись із максимальним використанням новітніх технологій», - пише Зеленський.

Крім того, кандидат у президенти декларує «людину як вищу цінність».

«Держава для людини, а не людина для держави. Повага до людської гідності повинна стати основним принципом у діяльності держави. Реформи повинні позитивно відображатись на кожній людині, а не десятьох сім’ях», - зазначається в програмі.

Зеленський наголошує, що його мета побудувати державу, яка надає своїм громадянам якісний сервіс. Для цього потрібно максимально скоротити кількість функцій держави.

«Менше держави в житті людини, більше людини в житті держави», - заявив він.