Олександр Шевченко

Порядок, дисципліна та єдині правила гри для ведення бізнесу стимулюватимуть залучення інвестицій в Україну.

Про це під час зустрічі з жителями Золочева Львівської області заявив кандидат у президенти від УКРОПу, народний депутат Олександр Шевченко.

«Інвестори – це успішні люди, які мають гроші. Що мотивує їх вкладати кошти? Це порядок, дисципліна у нашій державі та єдині правила для всіх», – наголосив укропівець.

Відео дня

За його словами, торік 70% інвестицій зайшли з Росії, а решта – від вітчизняних чиновників-корупціонерів.

«Чому в нашу країну масово не йдуть інвестори, а заходять лише корупційні московські гроші та кошти наших чиновників-корупціонерів? Інвестиції в Україну за попередній рік становили 1,5 млрд доларів. Для порівняння, заробітчани, які переважно рятують Західну Україну, а, може, і всю країну, прислали десь 15 млрд євро. Тобто у 10 разів більше, ніж усі інвестиції. Але 70% з тих 1,5 млрд інвестицій – це Російська Федерація, а 30% – наші політичні корупціонери», – зауважив він.

Разом з тим укропівець підкреслив, що для реалізації стратегії розвитку держави необхідний прихід інвесторів на різних територіях та створення робочих місць, ґрунтуючись на ідеї конкуренції інтелектів, а не хабарів.

«Треба «розмалювати» країну – кожному місцю надати можливість економічного розвитку, де це матимете максимальний ефект, – чи в ІТ-сфері, чи в сільському господарстві, чи в туризмі. Слід розбити Україну на сегменти та зробити інвестиційні магніти. А для того, щоб прийшов інвестор, треба, щоб не було нахабного чиновника», – резюмував Олександр Шевченко.