Аваков розкрив неприємну правду про виборчу кампанію в Україні / facebook.com/Сергій Мазур

Виборчі штаби кандидатів у президенти України організовують провокації проти конкурентів, нагнітаючи ненависть у суспільстві, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Facebook.

Читайте такожПід будинком Авакова активісти попалили фаєри та димові шашки (фото, відео)

За його словами, протягом лише одного дня правоохоронці вилучили зеленку у різноманітних активістів у чотирьох містах України.

Відео дня

«Кривий ріг - на підході до мітингу одного з кандидатів зупинили громадянина з 10 (вдумайтеся!) літрами зеленки. Літрами!! У 4 містах протягом одного дня вилучали зеленку у різного роду активістів... З глузду з'їхали зовсім?», - зазначив міністр.

«Мені зателефонував один товариш – це каже, безлад, чому поліція виводить з мітингу кандидата Х. людей? Вони просто стоять і не нападають поки ні на кого.. Обурюється. А те що в кишенях у дорученців штабу "які просто стоять" один проти іншого – фінка і кастет з петардою, газ черемха і флакони з зеленкою – посеред зборів тисяч людей - нічого?», - продовжив Він.

Глава МВС припускає, що якщо сьогодні активісти обливають опонентів зеленкою, то завтра в руках одного з них цілком може опинитись кислота.

«Це робота штабів така? Розмотувати донезмоги спіраль ненависті в суспільстві.?.. Ні це не вирішити ні законами, ні поліцією – зупинити цей кураж взаємної неповаги і ненависті можна тільки совістю і відповідальністю. Подумайте ж, нарешті, про країну, а не політкар'єру себе коханого.

Штаби політиків!? Адже це ви, що називаєте себе чесними та прекрасними – посилаєте бойовиків один на одного, платите за це брудні гроші.. А при світлі дня - адже в результаті ми зустрічаємося з респектабельними, шанованими людьми з політичних штабів, які дають команди та винаймають людей робити ницості!», - заявив міністр.

Аваков закликав штаби кандидатів припинити організацію провокацій та повернутися до чесної конкуренції.

«Це не політика, та не виборча компанія - це бл*дство. Так ми не отримаємо адекватну владу, - ми отримаємо владу бл*дську, на новому витку ненависті, не здатну до творення, а здатну тільки до ненависті. Варто зупинитись. Компанія тільки починається, панове політики. 50 днів до виборів», - уклав він.

Напередодні повідомлялося, що в Києві біля відділення поліцейські застосували силу проти активістів, затримавши близько 40 осіб.

Раніше на Контрактовій площі під час зустрічі кандидата в президенти від партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко з виборцями, затримали членів націоналістичної організації «С14», які прийшли на зустріч з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?». Всіх активістів доставили в Подільське районне відділення поліції. Пізніше всіх затриманих відпустили.