Ілля Кива вважає за необхідне змінити формат і представників в Мінських переговорах

Мінські угоди, спрямовані на вирішення конфлікту на сході України, в нинішньому вигляді не працюють, необхідно змінювати формат Мінських переговорів, а також представників сторін.

Про це лідер Соціалістичної партії України Ілля Кива заявив в ефірі телеканалу «112 Україна» в п'ятницю, повідомляє прес-служба СПУ на офіційному сайті партії.

«Я вважаю, що сьогодні необхідно змінювати формат і групу переговірників. Адже ми не знаємо, хто і про що домовлявся на той момент, і які були підписані документи», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожУкраїна у Мінську запропонувала РФ два формати звільнення заручників і політв'язнів - Геращенко

При цьому Кива зазначив, що конфлікт на Донбасі необхідно вирішувати дипломатичним шляхом.

«Те, що необхідно вести дипломатичні переговори і шукати точки вирішення питання за столом переговорів - це однозначно. Але також зі свого боку ми повинні нарощувати і зміцнювати обороноздатність нашої країни», - зазначив лідер СПУ.

Він нагадав, що виконання Україною мінських угод в односторонньому порядку призводить до втрати позицій і угруповання військ в зоні бойових дій, як це було в Дебальцевому в лютому 2015 року.

«Я особисто був свідком цих подій. Українська сторона припинила обстріл районів, де знаходилися бойовики, що надалі призвело до «Дебальцевського котла», в якому ми втратили угруповання військ. Ці події стали результатом припинення вогню і дотримання нами Мінських домовленостей. Тоді я не відчув, що Мінські угоди працюють, крім того, що ми втратили позиції і угруповання військ», - нагадав Кива.