ЗМІ з'ясували, хто фінансує "Батьківщину" / фото УНІАН

На рахунки партії "Батьківщина" у 2018 році були переведені великі суми сумнівного походження. У першому та другому кварталах минулого року фізичні особи та фірми перерахували близько 23 млн грн, а у третьому та четвертому - понад 130 млн грн. У цей період розпочалась надактивна агітаційна робота Тимошенко як кандидата в президенти.

Про це йдеться у сюжеті програми "Наші гроші" після аналізу звіту партії.

Як зазначається, мешканці невеликих населених пунктів перераховували "Батьківщини" неодноразово до 149 тис. грн.

Такі обмеження в платежах - це межа, за якою розпочинається фінансова перевірка. Так, мешканці двох сіл в Кіровоградській та Одеській областях пожертвували на партійні потреби найбільші суми - понад чотири мільйони гривень. Зокрема, Наталія Зубар із села Завалля, яка працює касиром у місцевому супермаркеті, зробила платежі по 149 тисяч гривень кожний 3, 4, 5, 16 жовтня, а 22 жовтня доплатила ще 130 тисяч гривень.

Читайте такожТимошенко заявила, що починає процедуру імпічменту Порошенка

Загалом за півроку жінка профінансувала "Батьківщину" на півтора мільйони гривень. Валентина Коречна із Саврані також виступила спонсором партії. Вона здійснила аналогічні переводи у ті ж самі дати, що і Зубар.

1,2 млн грн вісьмома рівними платежами на партійні рахунки зарахував син Коречної. Наразі він шукає роботу охоронцем і претендує на оплату в 8,5 тис. грн.

Такі факти зафіксовані також на Київщині та Сумщині. Мешканка Олександрії Кіровоградської області, яка у свій час збирала гроші на порятунок своєї дитини також нібито здійснила платіж в розмірі 149 тисяч гривень у четвертому кварталі 2018 року. За словами жінки, вона особисто ходила до банку для здійснення оплати, бо представник "Батьківщини" її про це попросив в обмін на допомогу.

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко такі платежі пояснює провокацією проти неї з боку СБУ, а також щирою допомогою людей, які бояться про це говорити через страх гонінь з боку влади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціалізована антикорупційна прокуратура відмовилась відкривати кримінальну справу щодо нардепа і кандидатки в президенти Юлії Тимошенко.