Садовий каже, що Гриценко "близький йому по духу" / фото УНІАН

Мер Львова Андрій Садовий каже, що на його рішення зняти свою кандидатуру з виборів вплинув скандал з розкраданнями в оборонці, скасування статті про незаконне збагачення та соціологічні рейтинги.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

За словами політика, саме зараз з’явився шанс, щоб на виборах, які відбудуться 31 березня, переміг єдиний кандидат.

Відео дня

"Журналістські розслідування, рішення Конституційного суду зовсім по-іншому змоделювали ситуацію – тепер люди зрозуміли, що нас чекає завтра, якщо динаміка знищення країни буде продовжуватися. Тож сьогодні є шанс на перемогу", - пояснює Садовий.

Читайте такожЩе один кандидат в президенти знімається з виборів на користь Гриценка

Крім того, каже він, свою роль зіграли результати останніх опитувань соціологів. "Я моніторю ситуацію в країні, бачу рейтинги, бачу рівень довіри, я реаліст", - зазначає лідер "Самопомочі".

За словами Садового, він вирішив підтримати саме Анатолія Гриценка, тому що той близький йому по духу. "Для мене важливо, щоб 31 березня в другому турі зустрілися саме ті кандидати, які будуть безпечними для країни. Я Гриценка не ідеалізую, але за своїми цінностями він близький нам по духу", - каже політик.

Крім того, на його думку, своїм зняттям із президентських перегонів він додав Гриценку щонайменше 10% електоральної підтримки.

"Сьогодні ми намагаємося змоделювати ситуацію на наступні 30 днів, я зробив крок і думаю, що це додасть Гриценку як мінімум 10%", – зазначив він.

Як повідомлялося, міський голова Львова Андрій Садовий у п'ятницю, 1 березня, оголосив, що знімає свою кандидатуру на виборах на користь лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

Раніше Садовий повідомляв, що йому пропонували від імені президента Петра Порошенка підписати угоду в обмін на вирішення питання утилізації сміття у Львові.