Луценко зазначив, що деякі кандидати "дуже хотіли" стати "жертвами репресій" / фото УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що правоохоронні органи не відкривали кримінальних справ проти кандидатів у президенти за можливі порушення виборчого законодавства.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу ТРК "Україна".

"На сьогоднішній день відверто і чітко заявляю: у нас у всіх немає жодної справи проти чинних кандидатів в президенти. Знаю щонайменше трьох, які б дуже цього хотіли, щоби стати жертвами політичних репресій, але, слава Богу, їх немає", - наголосив Луценко у присутності міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Служби безпеки Василя Грицака.

Відео дня

Читайте такожНАЗК знайшло порушення у декларації одного з кандидатів у президенти на мільйон гривень

"І ми усі, я думаю, бажаємо усім кандидатам успіху у чесних виборах. В разі, якщо хтось з них перейде цю межу і займеться підкупами або фальсифікаціями, я думаю, що його чекає дуже сумне майбутнє, бо наші сили об'єднані", - запевнив генпрокурор.

При цьому він нагадав, що заборонено робити кандидатам.

"Кандидати на посаду президента не можуть організовувати будь-які незаконні дії, наприклад видачу грошей, завезення іноземних технологів, які будуть діяти всупереч чинному законодавству, і в тому числі через підкуп виборців, незаконна агітація, і якимось чином викривляти списки", - зазначив Луценко.

Також він повідомив, що наразі є 56 кримінальних проваджень на всю територію України за втручання у вибори.

Крім того, він сказав, що у 2015 році на місцевих виборах таких кримінальних проваджень було 116, а на виборах президента в 2014 році - 45.

"Тобто, нічого неймовірного не відбувається, але зараз - в чому різниця - усі правоохоронні органи вперше досягли консенсусу, що нам потрібні чисті вибори", - додав Луценко.