Вибори до Ради відбудуться восени / фото УНІАН

На сьогодні рейтинг партій очолює партія "Слуга народу", за нею йдуть "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" та "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Про це йдеться у переданих УНІАН результатах опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" у лютому.

Читайте такожЗеленський залишається лідером президентської гонки, Тимошенко дихає в потилицю Порошенку — опитування

Відео дня

"Рейтинг партій очолює партія "Слуга народу", яку підтримують 21,5% тих, хто визначився та має намір голосувати. "Батьківщину" підтримують 18,7%, "БПП "Солідарність" - 14,2%, "Опозиційну платформу" - 10,5%, "Громадянську позицію" - 6,2%, "Самопоміч" - 5,5%", - йдеться в результатах дослідження.

Крім того, близько 4% підтримують "Радикальну партію" та "Свободу", близько 3% - партію "Наші", близько 2% - "Опозиційний блок" та "УКРОП".

При цьому, зазначається, що шоумен Володимир Зеленський та чинний президент України Петро Порошенко мають значно кращу електоральну підтримку, ніж "Слуга народу" та "Блок Петра Порошенка".

"Аналогічна ситуація у Гриценка та Ляшка ("Громадянська позиція" та "Радикальна партія" - УНІАН), на відміну від Тимошенко та Садового, чиї персональні рейтинги гірші, ніж показники "Батьківщини" та "Самопомочі", - констатували соціологи.

*** Опитування "Моніторинг електоральних настроїв українців. Лютий 2019" проводилося 19-28 лютого. Аудиторія - населення України від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність - 2500 респондентів. Метод проведення опитування - особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження - не більше 2%.