Опитування проводилося 19-28 лютого / фото УНІАН

Лише 12% респондентів відчули покращення економічного становища своєї сім’ї за останній рік.

Про це йдеться у переданих УНІАН результатах опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" у лютому.

"Дві третини опитаних вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, натомість кожен п’ятий вважає, що у правильному (з початку року останній показник виріс з 14 до 21%)", - зазначили автори дослідження.

Відео дня

Читайте такожУкраїнці назвали найбільш гостру для країни проблему – соцопитування

Згідно з результатами опитування, лише 10% респондентів вважають, що за останні 12 місяців економічне становище в Україні покращилося, а 60% - відчули погіршення.

«Важливо зауважити, що за останні 5 років останній показник зменшився з 86 до 60%, водночас, зросла кількість респондентів, які вважають, що ситуація не змінилася (з 11 до 27%)», - додали соціологи.

У результатах опитування йдеться, що динаміку змін власного матеріального становища респонденти оцінюють відносно краще, ніж країни. «12% респондентів відчули покращення економічного становища своєї сім’ї за останні 12 місяців, половина - погіршення, 36% - не відчули змін», - зазначають соціологи.

*** Соціологічна група «Рейтинг» провела опитування «Моніторинг електоральних настроїв українців. Лютий 2019» 19-28 лютого. Методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) було опитано 2500 респондентів віком від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження - не більше 2%.