"Нацдружини" ідуть у спостерігачі на виборах / фото azov.press

Спостерігачі від громадської організації «Національні дружини» можуть застосовувати силу на виборчих дільницях під час голосування на виборах президента України у разі фальсифікацій.

Читайте також"Нацдружини" розгромили табір ромів у Голосіївському парку (відео)

Про це в ефірі "Радіо Донбас.Реалії", проекту "Радіо Свобода", заявив речник ГО «Національні дружини» Ігор Вдовін.

Відео дня

«Якщо правоохоронці будуть закривати очі на відверті правопорушення і не захочуть їх фіксувати, то ми будемо робити те, що заявив наш командир (командир Нацдружин Ігор Михайленко у Telegram раніше заявив, що «якщо за справедливість треба буде дати комусь по пиці – ми це зробимо, не зволікаючи» – ред.)», - сказав Вдовін.

Він уточнив, що такі потенційні дії стосуються не членів комісій, а «випадкових людей, які можуть робити вкидання бюлетенів, підводити на виборчі дільниці агітаторів».

«Ми вирішили іти спостерігачами, тому що ми вважаємо, що це будуть одні з найбрудніших виборів», – додав Вдовін.

Він наголосив, що спостерігачі ГО «Національні дружини» беруть участь у спостереженні за виборами, «щоб сприяти незалежному волевиявленню українських громадян».

Нагадаємо, Центральна виборча комісія України на засіданні 11 січня дала дозвіл мати офіційних спостерігачів на виборах громадським організаціям "Рада громадської варти", "Національні Дружини", "Запорізький кризовий медіа центр" та Всеукраїнській громадській організації "Комітет виборців України".