Кандидату намагалися вручити долари в еквіваленті 5 млн грн \ Фейсбук Юрія Луценка

Правоохоронці затримали двох осіб, які намагалися дати 5 млн грн хабара кандидату в президенти Юрію Тимошенку за відмову балотуватися.

Читайте такожЩе один кандидат в президенти знявся з виборів

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook. «Генпрокуратура спільно з ДБР та СБУ щойно затримали двох осіб, які намагалася вручити долари в еквіваленті 5 млн грн кандидату в президенти Юрію Тимошенку за відмову балотуватися. Сам кандидат в президенти декілька днів тому після спроб вплинути на нього звернувся в ГПУ», - написав Луценко.

Відео дня
Зловмисники затримані \ Фейсбук Юрія Луценка

Він зазначив, що зловмисники затримані за ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу ("перешкоджання здійснення виборчого права").

Юрій Тимошенко йде у президенти як самовисуванець. Наразі він позафракційний народний депутат, раніше входив до фракції "Народний фронт". 

Як повідомлялося раніше, кандидат у президенти Юрій Тимошенко став фігурантом кримінальної справи через можливі маніпуляції з внесками для його участі у виборах. Поліція здійснює досудове розслідування за статтею "перешкоджання здійсненню виборчого права". Слідчі вважають, що заставу для Тимошенка у розмірі 2,5 млн грн внесли у тому числі "шляхом можливого фіктивного надання коштів дванадцятьма громадянами України".