Навчання будуть проводити 125 тренерів / фото УНІАН

З 16 березня Центральна виборча комісія розпочинає проводити навчальні семінари для членів дільничних виборчих комісій.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні з 16 до 28 березня пройдуть навчальні семінари для членів дільничних виборчих комісій з питань організації підготовки та проведення чергових виборів президента 31 березня.

Загалом планується організувати 387 тренінгів для членів усіх ДВК звичайних виборчих дільниць. Навчання будуть проводити 125 тренерів, сертифікованих Центром управління навчанням учасників виборчих процесів при ЦВК, які з 25 лютого до 5 березня провели тренінги для членів окружних виборчих комісій.

Відео дня

Читайте такожУ ЦВК поскаржились на велику кількість замін членів виборчих комісій

Протягом 4-х годинних семінарів їх учасники ознайомляться із системою та статусом виборчих комісій, організацією роботи ДВК, зокрема, в день голосування, та забезпеченням її виборчими бюлетенями й іншою виборчою документацією. Окрім того, розглядатимуться питання підготовки приміщення для голосування. Також члени ДВК вивчатимуть порядок підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці та складання відповідного протоколу, а також порядок розгляду скарг.

Для членів ДВК було підготовлено навчальні посібники, фільм та блок-схеми окремих виборчих процедур.

Навчання організовується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Британської допомоги (UKAID).