Аваков переконаний, що Зеленського підтримали «російськомовні патріоти» України / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає кандидата в президенти Володимира Зеленського порядною людиною «з іншого світу», і заявляє, що в першому турі президентських виборів його підтримали, зокрема й, «російськомовні патріоти» України.

Про це Аваков сказав в інтерв'ю виданню «Лівий берег».

«До Зеленського перейшла частина електорату, який я називаю російськомовними патріотами. Вони шукали для себе кандидата, який відповідав би саме їх запиту, і вони знайшли його. Це - одна з причин, чому у нього такий високий рівень довіри», - заявив міністр.

Відео дня

Читайте такожЦВК опрацювала понад 70% протоколів: хто лідирує

На запитання, яке емоційне враження справив Зеленський, Аваков відповів: «Порядна людина з іншого світу. З іншої площини. Готовий розбиратися з проблемами, але водночас визнає, що в багатьох питаннях не цілком компетентний».

За словами міністра, в його розумінні це означає, що Зеленський готовий делегувати повноваження.

«Однак тут виникає питання: чи зможемо ми - українське суспільство - запропонувати ту якість еліти, якій реалізацію таких повноважень можна доручити? Адже якщо він делегує повноваження негідникам, як це відбувається в деяких серіях «Слуги народу», це буде дуже погано для країни. Якщо черговим експатам – так само не вихід...», - сказав Аваков.

«Чи зможе наше суспільство запропонувати той рівень менеджменту і фахівців, які відповідатимуть інтенціям? Бо в нього погляд на процедури дещо ідеалістичний. Він точно знає, що з точки А треба прийти в точку Б, і я з цим готовий погодитися. Але проблема в тому, як пройти цей шлях. Найчастіше якщо йти в лоб, то вріжешся в стіну або розіб'єшся. Тому потрібно вибрати правильну траєкторію, і тут повинні працювати компетентні і чесні фахівці», - резюмував Аваков.

Як повідомляв УНІАН, за результатами опрацювання 70% протоколів дільничних виборчих комісій за підсумками голосування на виборах президента лідирує Зеленський, якого підтримали 30,45% виборців. За чинного очільника держави Петра Порошенка проголосували 16,19% виборців, за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко - 13,15%.