Ілюстрація / REUTERS

На Тернопільщині члени ДВК переплутали Зеленського з іншим кандидатом, тож довелося переробляти протокол і членам ОВК.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомляють спостерігачі «Опори».

За їхніми даними, при перевірці виявилося, що у першому та другому примірниках протоколу з дільниці №610679 (село Лазарівка Монастириського району) різняться дані. У першому примірнику було вказано, що за Василя Журавльова проголосували 16 виборців, а за Зеленського – нуль, в другому примірнику навпаки, за Журавльова – нуль, а за Зеленського – 16.

Відео дня

Читайте такожЦВК опрацювала 100% протоколів: Зеленський випереджає Порошенка у два рази

Окрім того, повідомляють в «Опорі», 2 квітня, під час засідання окружної виборчої комісії №166 щодо встановлення підсумків голосування в межах цього територіального виборчого округу, кандидата Руслана Кошулинського Олена Заноз вказала на те, що у даних протоколу дільниці №610186 (село Русилів Бучацького району) є помилка.

Члени окружної виборчої комісії виявили, що дільнична виборча комісія в ОВК подала два примірники протоколу з переплутаними даними. У першому примірнику в графі кількості голосів за Кошулинського вписано «нуль», а за Аркадія Корнацького – 12. У другому примірнику навпаки, за Кошулинського – 12 голосів, а за Корнацького – нуль.

У результаті ОВК округу №166 зобов’язала дільничні комісії, які допустили помилки, скласти уточнені протоколи.

Учора 3 квітня ці ДВК привезли уточнені протоколи до ОВК, на основі яких окружна комісія теж склала уточнений протокол про підсумки голосування в межах територіального виборчого округу №166.