false

Національний спортивний комплекс "Олімпійський" має всі технічні можливості для проведення дебатів кандидатів у президенти та чекає на офіційну заявку щодо їх проведення до 17 квітня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник генерального директора з адміністративної роботи державного підприємства НСК «Олімпійський» Віктор Анісімов повідомив журналістам після здачі кандидатом в президенти та чинним главою держави Петром Порошенком аналізів на вміст в організмі наркотичних речовин та алкоголю в медичному центрі НСК "Олімпійський".

"Щодо запитів – по-перше, до сьогодні ми не отримали жодного офіційного звернення щодо проведення дебатів на НСК "Олімпійський". Ні від Центральної виборчої комісії, ні від Суспільного телебачення, як організаторів дебатів за законодавством, запитів не надходило», - заявив він.

Відео дня

За словами Анісімова, наразі вартість проведення дебатів визначити неможливо, оскільки немає технічного завдання щодо їх проведення.

"НСК "Олімпійський" має всі технічні можливості, щоб провести дебати, якщо буде ухвалено рішення на вищому рівні", - наголосив він.

Заступник гендиректора НСК "Олімпійський" зауважив, що якщо надійде заявка з технічним завданням, буде проведено зустріч з представниками ЦВК, Суспільного телебачення та штабів кандидатів в президенти для визначення технічних умов і вимог до проведення дебатів. "Виходячи з цього, будуть ухвалені рішення щодо технічної підтримки, охорони, забезпечення безпеки на НСК "Олімпійський". Важливе питання – це буде з глядачами, чи ні", - сказав Анісімов.

Читайте такожОприлюднені результати експрес-аналізу Порошенка

Відповідаючи на питання, в який термін має надійти офіційна заявка на проведення дебатів, щоб НСК "Олімпійський" встиг підготуватися до їх проведення, він сказав: «Бажано, до 17 квітня, щоб хоча б два дні було (на підготовку)».

Також Анісімов додав, що на 19 квітня (запропонований день для проведення дебатів – УНІАН) на стадіоні наразі не заплановано проведення жодних заходів.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, але озвучив ряд умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК "Олімпійський", перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати в прямому ефірі, а також кандидати повинні пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні.

4 квітня представник виборчого штабу чинного очільника держави Олег Медведєв заявив, що Порошенко запрошує Зеленського разом у медпункті НСК "Олімпійський" здати аналізи на вживання наркотиків і алкоголю.

Своє чергою, у штабі Зеленського відхилили пропозицію здавати кров безпосередньо у медпункті НСК "Олімпійський" та заявили, що він прийде здавати аналізи в приватну лабораторію. 5 квітня зранку Зеленський здав кров на аналізи в приватній лабораторії "Євролаб".