У групі молодих, 18-29 років, за Зеленського проголосували 57% виборців / УНІАН

У першому турі виборів президента України переможцем майже в усіх регіонах, за винятком західного, став шоумен Володимир Зеленський.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати опитування на виході з виборчих дільниць, презентовані на прес-конференції на тему: «Хто за кого проголосував: демографічні результати Національного екзит-полу’2019».

Читайте такожСтало відомо, коли будуть результати екзит-полу другого туру виборів президента

Відео дня

«У західному регіоні перше місце посів Петро Порошенко (25,5%), а вже далі — Володимир Зеленський (22%), Юлія Тимошенко (18%), Анатолій Гриценко (13%), Олег Ляшко (6%). У центральному регіоні лідером є Зеленський (28,5%), далі йдуть Порошенко (19,5%), Тимошенко (17%), Ігор Смешко (10%). На півдні лідерство Зеленського вражаюче — 42%, на другому місці — Юрій Бойко (15%), далі йдуть Порошенко (11%), Тимошенко (9,5%), Олександр Вілкул (8%). На сході лідером теж є Зеленський (31%), але від нього незначно відстає Бойко (27%), далі йдуть — Вілкул (10%), Порошенко (10%), Тимошенко (7%)», - йдеться в результатах екзит-полу.

Згідно з опитуванням, у населених пунктах різного типу першість має Зеленський, найбільше особливо у містах з населенням від 100 тисяч жителів (39%), найменше — у селах (27%).

«В обласних центрах найбільше голосів зібрав Зеленський (31,5%), далі йдуть Порошенко (21%), Тимошенко (12%), Бойко (9%), Смешко і Гриценко (по 8%). А от Тимошенко свій кращий результат отримала у селах (19%), дещо обійшовши Порошенка (18%)», - зазначається у результатах опитування.

Щодо вибору чоловіків і жінок, то тут відмінності загалом незначні: і чоловіки, і жінки рівною мірою віддали перевагу Зеленському (31%), а от Порошенка дещо більше підтримали чоловіки (19% чоловіків і 17% жінок), Тимошенко - навпаки жінки (15% жінок і 13% чоловіків).

Крім того, як зазначається, Зеленський є лідером серед виборців майже в усіх вікових групах за винятком найстаршої - виборців за 60 років.

«У групі наймолодших, 18-29 років, за Зеленського проголосували 57% виборців, за Порошенка — 14%, Тимошенко — 7%, Гриценка — 5%. У групі виборців 30-39 років Зеленський теж є явним лідером (45%), далі йдуть Порошенко (17%), Тимошенко (10%), Гриценко (5%), Бойко (4,6%). Виборці 40-49 років: Зеленський — 36%, Порошенко (18,5%), Тимошенко (12%), Гриценко (8%), Бойко (7,6%), Смешко (5,5%). І лише у групі старших виборців Зеленський або на рівних з іншими кандидатами, або їм поступається», - зазначається у результатах опитування.

Окрім того, як показало опитування, Зеленський є лідером в усіх освітніх групах, особливо серед виборців з незакінченою вищою освітою (студентів), а найменшою є його перевага у групі виборців з незакінченою середньою освітою.

Національний екзит-пол 31 березня, у день виборів президента, проводили Фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва», Київський міжнародний інститут соціології і Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.