У Порошенка, можливо, готові зірвати президентські вибори, припускає журналістка / фото УНІАН

Напередодні другого туру виборів виборчі комісії переукомплектовуються з представників двох фаворитів. Так, штаби Петра Порошенка по Центральній і Південній Україні дали розпорядження відправляти у виборчі комісії лише по дві свої кандидатури - замість шести (малі), семи (середні) і восьми (великі) на дільницю.

Читайте такожЦВК україни ратифікувала порядок виступів Зеленського та Порошенка у теле - та радіоефірі Суспільного

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила журналістка Соня Кошкіна. У разі дефіциту членів комісії, каже вона, ЦВК буде змушена самостійно вирішити цю проблему і добрати людей.

Відео дня

Журналістка припустила, що це могло бути зроблено штабом Порошенка з двома цілями.

Можливо, пише журналістка, в команді чинного президента зрозуміли ймовірність програшу та вирішили заощадити перед фіаско.

"Другий (відчайдушний, але право на життя - як версія - теж має): свідомі дії для зриву виборів, оскільки якщо в день голосування членів комісії буде менше дев'яти, дільниця просто не відкриється", - зазначає Кошкіна.

Як повідомляв УНІАН, 7 квітня Центральна виборча комісія встановила офіційні результати першого туру виборів президента України, які відбулися 31 березня.

За результатами опрацювання 100% протоколів окружних виборчих комісій, за шоумена Володимира Зеленського проголосували 30,24% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенка - 15,95% виборців.

Повторне голосування на чергових виборах президента України (другий тур) відбудеться 21 квітня.