Охочі змінити місце голосування на другий тур виборів президента часто стикаються з необхідністю вистояти довгу чергу і вже сумніваються, чи підуть на дільниці 21 квітня.

Відео дня

Принаймні, з такою проблемою стикаються люди, які проживають у Києві, а зареєстровані в інших населених пунктах, повідомляє "Українська правда".

На зміну місця голосування залишається фактично три дні, а райдержадміністрації не дають ради з потоком виборців, навіть якщо працюють після завершення робочого дня.

Читайте такожУ Києві утворилися черги з бажаючих зміни місце голосування у другому турі виборів (фоторепортаж)

Вочевидь, дається взнаки те, що часу на зміну місця голосування виділено загалом менше, ніж було перед першим туром, а кількість виборців – та сама. Закон же не дає можливості змінити місце голосування одразу на два тури, якщо є таке бажання.

Люди скаржаться на черги на зміну місця реєстрації у соцмережах. Виборці складають списки, записуються із самого ранку – але й це не гарантує, що впродовж дня вони отримають необхідний для голосування не за місцем реєстрації документ.

На Позняках, наприклад, чоловік, який прийшов до РДА о 8:50, отримав посвідчення виборця про зміну місця голосування аж о 16-й.

У Подільському районі виборці теж вичікують у чергах годинами. Хоча є позитивний досвід мешканців Оболоні: там декому пощастило оформити зміну місця голосування за 10-20 хвилин.

Однак загальна ситуація може призвести до того, що частина виборців просто не встигне змінити місце голосування.

Нагадаємо, змінити місце голосування можна не пізніше, ніж за 5 днів до дня повторного голосування - "другого туру", тобто до 15 квітня включно. Це потрібно зробити, навіть якщо на перший тур виборець уже проходив таку процедуру.