Андрій Садовий пояснив, чому у Львові підтримали Порошенка / фото УНІАН

Міський голова Львова, екс-кандидат в президенти та лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий пояснив, чому, на його думку, Львівщина стала єдиним регіоном, де більшість підтримала Петра Порошенка на виборах.

В ефірі марафону на Громадському Садовий зазначив, що львів’яни хочуть чіткого курсу на ЄС та НАТО, на чому наголошував Порошенко.

Читайте такожСинютка залишає посаду керівника Львівської ОДА

Відео дня

«Львів — найбільше українськомовне місто світу, і Львів дуже переживає. Ми хочемо, щоб Україна рухалася чітко курсом Європа – ЄС – НАТО, і напевно від Зеленського люди не отримували чітких меседжів. А Порошенко це говорив твердо. Кожного дня, системно», — зазначив Садовий.

При цьому, очільник Львова зазначив, що якщо Зеленський один з перших візитів зробить до Львова, і матиме відкриту розмову з львівським істеблішментом, то «я думаю, він буде мати підтримку і розуміння».

Садовий також наголосив, що його політична сила в парламенті готова підтримувати ініціативи Зеленського-президента.

«Позиція «Самопомочі» в парламенті є твердою. Ми будемо підтримувати всі закони, які будуть корисні для держави. Ми це робили впродовж всієї каденції, будемо робити до кінця цієї каденції. Треба служити людям, які тебе обирають. Якщо він хоча б на міліметр зійде з проукраїнського курсу, його чекає біда», — додав Садовий.

Раніше УНІАН повідомляв, що у другому турі виборів президента лише Львів та Львівщина більшістю голосів підтримали чинного президента України Петра Порошенка, віддавши за нього близько 70% своїх голосів. У всіх інших регіонах країни лідирує Володимир Зеленський.