Патріарх Філарет / УНИАН

Святійший Патріарх Філарет привітав Володимира Зеленського з обранням президентом України.

Читайте такожСуд призупинив перейменування колишньої УПЦ МП

Про це йдеться у зверненні Патріарха. “Український народ на президентських виборах продемонстрував високі стандарти демократії та під час свого волевиявлення обрав вас главою Української держави. У день інавгурації Господь покладе на вас велику відповідальність за долю кожного громадянина та країни в цілому.

Відео дня

…Не забувайте, що з Божої волі ви посядете відповідальну посаду керманича нашої багатостраждальної української нації. Вам утверджувати велику державницьку справу святого Володимира Великого, святого Ярослава Мудрого, Володимира Мономаха, Данила Галицького, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Михайла Грушевського, Симона Петлюри та багатьох інших достойників, яким в історії випадало нести нелегкий хрест служіння нашому народу.

У зв’язку з цим хочу щиро привітати вас із перемогою та висловити сподівання, що ви будете свідомі довіри нашого народу та продовжите державницький, проєвропейський і євроатлантичний курс України. Згадані цінності українці не один раз боронили на Майдані, захищають вони їх і на війні з російським агресором.

Переважна більшість наших співгромадян віддала голоси за вас, бо прагнула миру та більш рішучої боротьби з корупцією.

Корупція - страшна біда, яка роками роз’їдає нашу державу, підриває довіру не лише власних громадян, але й міжнародних партнерів. Сподіваюся, що ви матимете сили кардинально змінити ситуацію та розпочнете реальну боротьбу з цим злом.

Вас обрали в нелегкий час, коли продовжується російська агресія проти України. Коли ворог не полишає підступних планів знов затягнути нас до новітньої імперії, зробити своїми васалами. Тому зараз нам надзвичайно потрібна єдність і національна консолідація. Не випадково ми співаємо в духовному гімні «Боже, нам єдність подай», - пише Філарет.

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня в Україні відбувся другий тур президентських виборів, за даними екзит-полів, перемогу у перегонах здобув Володимир Зеленський.