Ілюстрація \ REUTERS

Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) позитивно оцінила другий тур виборів президента України, який відбувся 21 квітня.

Читайте такожПрямого втручання Росії у день виборів президента України не зафіксовано – спостерігачі ОБСЄ

Водночас представники місії заявили, що передвиборна кампанія перед другим туром виборів переважно була зосереджена не на програмах кандидатів, «а на обговоренні участі в дебатах, характері супротивника і брудних технологіях», йдеться в звіті організації, передає радіо Свобода.

Відео дня

«Другий тур виборів переважно був проведений відповідно до міжнародних стандартів, незважаючи на недоліки в законодавстві, якими зловживають кандидати, здійснюючи передвиборну агітацію сумнівними засобами і використовуючи брудні технології», – заявив у Києві голова місії ENEMO Златко Вуйович.

Він додав, що в Україні очікується мирна передача влади. При цьому, як заявляють в ENEMO «незначні порушення» не впливали на результат виборів.

Напередодні в Києві представники ОБСЄ, ПАРЄ й Європарламенту заявили, що за попередньою оцінкою міжнародних спостерігачів, президентські вибори в Україні були конкурентоспроможними і відбулися з повагою до фундаментальних свобод.