У Харкові невідомі порізали намети кандидата від "Слуги народу" / скріншот

У Харкові на Салтівці ввечері стався напад на агітаційні намети кандидата від партії "Слуга народу".

Як повідомляють свідки, до агітаційного намету під'їхав мікроавтобус, звідти вибігли близько десяти молодиків спортивної зовнішності, та озброївшись ножами почали шматувати намети кандидата "Зе!команди", передає 057.

Напади сталися в двох місцях: спочатку на перехресті вул. Гвардійців Широнінців, потім біля ТРЦ "Україна".

"Ми стояли, роздавали літературу. Підбігли кілька людей, порізали намети, дуже швидко набігли зі всіх сторін, забрали літературу, порізали і втекли. Говорили, ще раз побачимо – помстимося, погрожували", - розповіли волонтери.

Волонтерів «попередили, що сьогодні їх бити не будуть, а вже завтра нападуть не тільки на намети».

Самі агітатори запевняють, з'явилися нападники буквально «нізвідки», і також швидко втекли.

Буквально через хвилину після того, як нападники втекли, волонтери викликали поліцію. На місце приїхала слідчо-оперативна група, яка відразу опитала свідків і запросила дані з найближчих камер відеоспостереження, які розташовані навколо агітаційного намету.

Відео 057

Кандидат в депутати Андрій Одарченко, намети якого були знищені, вважає, що це банальна спроба залякати його волонтерів і самого Одарченка від конкурентів по округу.

"Я кандидат в народні депутати від партії «Слуга народу» по 170 виборчому округу. Це Салтівка, якраз те місце, де сталася ця подія. Я не здивуюся, що це може бути будь-який з моїх конкурентів. Тобто будь-який з кандидатів, які обираються у депутати по цьому ж округу. Враховуючи цю брудну передвиборчу кампанію, я людина нова в політиці, і в шоці від того, що відбувається. І з моєї точки зору, це пряме уособлення майбутньої діяльності цих потенційних кандидатів у народні депутати", - говорить Одарченко.

Як повідомляв УНІАН, у партії Вакарчука заявили про напад на своїх волонтерів і приміщення коворкінгу у Львові.